Istra à la Jules Verne

Prvi dio romana „Mathias Sandorf“ kojeg je napisao Jules Verne odvija se u Trstu i Istri. Naš program prati događanja tog dijela romana. Upoznati ćete lokacije u Trstu i Istri koje opisuje Jules Verne, odlična prilika da otkrijete njihove ljepote.

Read more »

Od podzemlja do zvijezda

Otkrijte ljepotu Istre na specifičan način. Obilaze se prekrasna istarska mjesta, doline i brda. U prvom dijelu svakog izleta vodimo vas u podzemlje, a u drugom dijelu dodirujemo zvijezde.

Read more »

Festival istarske kuhinje

Istra je poznata po svojoj gastronomiji, kvalitetnim vinima i maslinovim uljem. Hrana i piće imaju još bolji okus kada se konzumiraju u tipičnom istarskom ambijentu, u istarskim konobama.

Read more »
Plava laguna resort - izvor: www.lagunaporec.com

Hoteli u Poreču

Nudimo vam smještaj u udobnim, kvalitetnim i obnovljenim hotelima 3 i 4 zvjezdice u Poreču. Hoteli su poznati po svojoj kvaliteti, dobroj usluzi i ukusnoj hrani .Naša ponuda je na upit, pošaljite nam smještaj koji želite i mi ćemo vam poslati ponudu.

Read more »

Apartmani Elena

Nudimo smještaj u udobnim apartmanima u Poreču, Špadići,,u blizini mora, 2 km od centra Poreča

Read more »

Izleti Venecija

 • Poreč - Venecija - Piran
 • Poreč - Venecija - Poreč
 • Pula - Venecija - Pula
 • Rabac - Venecija - Rabac
 • Rovinj - Venecija - Rovinj
 • Umag - Venecija - Umag

Više »

Tradicionalni sajmovi u Istri (Samanji)

Izleti sa polaskom iz Poreča za 1 - 16 osoba. Vodimo vas na tradicionalni sajam (samanj) u Istri po vašem izboru. Našu ponudu čine Pazinski sajam koji se održava svakog prvog utorka u mjesecu, Žminjski sajam koji se održava svake druge srijede u mjesecu i Višnjanski sajam koji se održava svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu. Pauza na sajmu je dva sata nakon čega slijedi povratak na mjesto polaska.

Sajam (samanj) u Pazinu najveći je u Istri. Tradicija održavanja Pazinskog sajma seže u daleku 1539. godinu kada Pazin dobiva dozvolu za održavanje sajma (nekad svake subote) na kojem se nude poljoprivredni i stočarski viškovi okolice. Pazinski samanj je i danas najveći tradicionalni mjesečni sajam u Istri, pa se toga dana u Pazinu skupe posjetioci iz čitave Istre, neki da povoljno trguju, drugi zato da se ponovno sretnu, a treći samo zato da osjete djelić neponovljive atmosfere i čuju kako kuca srce Istre. Iako su tradicionalni proizvodi sela već odavno ustupili mjesto nekoj novoj i komercijalnijoj robi, ipak se na pazinskom sajmu još uvijek mogu naći kosiri i rankuni iz lokalnih kovačija, pa i pašture i grablje proizvedene u pauzi između poljskih radova. Ako vam i ne trebaju - neka vam budu potsjetnik na prohujala vremena.

 • Sajam u PazinuSajam u Pazinu
 • Sajam u PazinuSajam u Pazinu
 • Sajam u ŽminjuSajam u Žminju
 • Sajam u ŽminjuSajam u Žminju
 • VišnjanVišnjan

Cijena za posjet sajma u Višnjanu sa polaskom iz Poreča i pauzom od 2 sata u Višnjanu iznosi 400 kuna za 1 – 3 osobe, 600 kuna za 4 - 7 osoba, 900 kuna za 8 – 16 osoba, cijena za posjet sajma u Žminju / Pazinu sa polaskom iz Poreča i pauzom od 2 sata u Žminju / Pazinu iznose 600 kuna za 1 – 3 osobe, 800 kuna za 4 - 7 osoba, 1.200 kuna za 8 – 16 osoba.